Βαρελια Οινοποιιας

Η 4η γενιά της οικογένειας Murua ολοκλήρωσε προσφάτως (Άνοιξη 2021) μια μεγάλη επένδυση με την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου Βαρελοποιείου, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Το βαρελοποιείο βρίσκεται στην Navarrete έξω από το Logrono, την πρωτεύουσα της La Rioja στην Ισπανία.

Άριστες τεχνικές υποδομές, έμπειροι βαρελοποιοί και η συνεχής εξέλιξη μέσω πολλών συνεργασιών με Ινστιτούτα και Φορείς, συνεχίζουν την παράδοση της αγαπημένης βαρελοποιίας των Οινολόγων της Ισπανίας.

Η Φιλοσοφία είναι διαχρονική: Ποιότητα, Ιχνηλασιμότητα, Εκπαίδευση.

Οι χρησιμοποιούμενες δρυς είναι από την Κεντρική Γαλλία και το δάσος Vosgues, ενώ οι λευκές Αμερικάνικες προέρχονται από τα Απαλάχια σε περιοχές που εκτείνονται από την Πενσυλβάνια, έως το Κεντάκυ και το Μισούρι.

Τα δάση Quercus Petrae στην Ουγγαρία παρέχουν ξύλο με μοναδική ομοιογένεια που συνεισφέρουν στην δημιουργία κομψών οίνων.

Όλες οι ξυλείες εκτίθενται στους αίθριους χώρους για να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Έτσι απομακρύνονται οι πικρές τανίνες και μένουν οι καλές ουσίες. Ο ειδικός τρόπος στοίβαξης της ξυλείας που έχει επινοήσει το βαρελοποιείο εξασφαλίζει την ομοιόμορφη ξήρανσή της.

Το Βαρελοποιείο εφαρμόζει την τεχνική της εμβύθισης του βαρελιού σε ζεστό νερό πριν το ψήσιμό του. Το ξύλο μετά την εμβίθυση (30 λεπτά στους 70 βαθμούς) και με ανοικτούς πόρους πλέον – απορροφά την θερμότητα βαθύτερα και καλύτερα από την φωτιά. Η τεχνική αυτή εξαφανίζει τις σκληρές τανίνες, χαρίζει αρμονία και απαλότητα στην γεύση ενώ διαμορφώνει αρώματα πιο ισορροπημένα και πολύπλοκα. Με αυτήν την επεξεργασία τα αρώματα του κρασιού πρωταγωνιστούν και συμπληρώνονται αρμονικά από αυτά του ξύλου.

Δείτε την σχετική μελέτη εδώ.

Όλα τα βαρέλια ψήνονται επί παραγγελία με φωτιά από ξυλεία του ίδιου τύπου δρυός.

Η Βαρελοποία MURUA παράγει τους παρακάτω τύπους βαρελιών:

Αμερικάνικη Δρυς
Αμερικάνικη δρυς FINO Murua 225, 300 και 500 lts
Αμερικάνικη δρυς FINO SELECCION Murua 225 και 300 lts

Γαλλική Δρυς
Γαλλική δρυς FINO Murua στα 225, 300 και 500 lts
Γαλλική δρυς Soixante στα 225 και 300 lts

Ουγγαρέζικη Δρυς
Ουγγαρέζικη δρυς FINO στα 225, 300 και 500 lts